Mladi Nikšića

Domaćinstva su u oktobru potrošila 88.649.804 kilovatsati struje, što je 1,4 odsto više u odnosu na septembarsku potrošnju, ali i 3,8 odsto manje u odnosu na potrošnju u oktobru 2016. godine, saopštili su danas iz Elektroprivrede Crne Gore.

Prosječan oktobarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 28,9 eura, prenosi CDM.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,26 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 33,82 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,48 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,13 odsto kupaca”, precizirali su u EPCG.
Oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 53,3 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 180.941 kupaca.
U Elektroprivredi podsjećaju da je 1. novembra počeo peti ciklus akcije Podijelimo teret.
“Akciji se mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dugovanja po osnovu utrošene električne energije. Uslov je da su plaćena tri posljednja računa, a učešćem u ovoj akciji domaćinstva dug izmiruju u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća i uz obustavu daljeg obračuna zatezne kamate, dok je ugovor na snazi”, zaključuje se u saopštenju EPCG.