Mladi Nikšića

Članovi Biciklističkog kluba “Perun” promovisali su danas biciklizam kao zdrav sport i ekonomičan vid prevoza među učenicima Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović”.

Iz tog kluba je saopšteno da je u holu škole postavljen bicikl, čime je poslata poruka djeci da je biciklizam zdrav sport, ekonomičan vid prevoza i ekološko prevozno sredstvo. Djeca su se, kako je saopšteno, oprabala u sastavljanju osnovnih djelova bicikla, pokazali osnovne vještine u prepoznavanju i otklanjanju kavra na biciklu.
“Veliki broj djece u svijetu koristi bicikl kao svakodnevno sredstvo prevoza, a i rekreacije. U saradnji sa Biciklističkim klubom Perun razvijali smo ideju da biciklizam može biti životni stil”, kazala je direktorica škole, Vera Božović.
Ispred Biciklističkog kluba, Ana Petrović Njegoš je kazala djeci da treba da voze bicikl, da biciklizam, kao sport razvija takmičarski duh, privlači radost i lijepa druženja.
“U poslednjih nekoliko godina broj biciklista se povećava u svijetu i taj trend polako zahvata i Crnu Goru. Ekološki osviješćen čovjek želi da doprinese zaštiti životne sredine, pa se sve češće odlučuje koristiti bicikl kao svakodnevan vid prevoza. Biciklizam utiče na poboljšavanje zdravlja cjelokupnog organizma. Bilo da želite da poboljšate kondiciju zdravlje ili da čuvate prirodu, vožnja na dva točka jedna je od najboljih odluka”, saopšteno je iz tog kluba.
Projekat je podržan od Ministarstva ekonomije, Direkcije za energetsku efikasnost i Servisa za bicikla Cero.