Mladi Nikšića

Promocija zbirke pjesama “Prije objave” crnogorskog pjesnika i urednika časopisa za književnost i kulturu “Script” Đorđa Šćepovića biće upriličena večeras u sali “Zahumlja”.

O knjizi će govoriti mr Marijana Terić i mr Goran Radojičić. Stihove će govoriti autor i dramski umjetnik Miro Nikolić. Organizator događaja je Književni klub “Poenta poetika” – JU “Zahumlje”, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

U izdanju Transkripta iz Podgorice iz štampe je izašla nova, sedma knjiga poezije Đorđa Šćepovića pod naslovom Prije objave. Urednik izdanja je Mirza Lekić, recenzenti su Aleksandar Radoman i Marijana Terić koja je i autor predgovora, likovna urednica je Suzana Pajović. Knjiga je struktuirana u tri ciklusa, Novi čovjek, Po Đorđu i Iz zaostavštine Eda Iringtona.
Đorđe Šćepović je rođen 6.aprila 1983. godine u Titogradu. Objavio knjige poezije: Provincije spasa ( 2004), Molitva za Judu (2004), Par riječi o strahu (2005), Apostol iz bloka A (2006), Triput reci metropola i nahrani ptice slovima (2009) i Dok crtah mapu svojih putovanja (2016). Zastupljen u više zbornika i panorama poezije. Poezija mu je prevođena na engleski, mađarski i slovenački jezik. Jedan je od osnivača i urednika časopisa za književnost i kulturu Script. Živi u Podgorici.