Miroslav Zečević predstaviće publici svoju novu knjigu Promenada u četvrtak, 10. decembra, u sali “Zahumlja” sa početkom u 19 časova.

Knjiga “Promenada” je svojevrsno pismo, uzaludno upućeno na više adresa jer na neke neće stići. Knjiga o čovjeku zarobljenom u lavirintu života, koji simbolizuje i sam naslov knjige. Životna promenada i šetnja njenom dužinom ispunjena ljubavlju, strašću, strahovima, sa sjećanjima. Pokušaj bjekstva od realnog i surovo podsjećanje na isto. Jedan zatvoreni krug životnog šetališta iz hladne perspektive vječitog sanjara.

O knjizi će govoriti književnici Dušan Govedarica i Jovan Drašković, dok će medijator večeri biti Miro Nikolić, dramski umjetnik.

Miroslav R. Zečević, rođen je 8. 5. 1977. godine u Nikšiću. Piše poeziju i prozu. Do sada je objavio tri knjige poezije “Definicija”, “Budi sa pjesnikom” i “Promenada”. Trenutno radi na četvrtoj monografskoj publikaciji, a ujedno je I član Književne zajednice “Vladimir Mijušković”.

Promociju knjige organizuju JU “Zahumlje” i Književna zajednica “Vladimir Mijušković”, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. Ulaz će biti slobodan za sve zainteresovane.