Knjiga poezije “Gospodari i zakoni”, Ivana Grbovića, promovisana je u Sali “Zahumlja” u Nikšiću.

Ova knjiga predstavlja brižljivo sklopljen pjesnički mozaik u kojem se već prilikom prvog iščitavanja uočava pjesnička poetika koja je sazrijevala na ozbiljnoj literature i dubokim promišljanjima stvaraoca o brojnim metafizičkim, mističnim, etičkim, egzistencijalnim i preegzistencijalnim temama koje muče čovjeka oduvijek, rekao je profesor Jovan Drašković, kako prenosi Dan.

Drašković ističe da Grbović u svom poetskom prvijencu nije zaobišao ni temu ljubavi muškaraca i žene i da je odnos koji postoji između njih opisan alatima nadrealizma, pa se nerijetko muškarac i žena na smrt bore za prevlast, mijenjaju oblik, a nerijetko žena pobjeđuje u tom sukobu. Stil kojim je Grbović gradio poetske pasaže jeste biblijski, odnosno novozavjetni i da je privlačnost takvog stila u njegovom svečanom, uzvišenom tonu i sugestivnosti.
Tijana Vujović i autor su čitali poeziju iz zbirke “Gospodari i zakoni”.

Ivan Grbović rođen je 1988. u Pljevljima. Završio je studije književnosti u Nikšiću, a njegova prva zbirka je promovisana u organizaiji JU “Zahumlje” i Književnog kluba “Poenta poetika”.