Organizatori Bedem festa su prethodnih dana promovisali ovaj nikšićki ljetnji muzički festival u zemljama regiona.

„Izuzetna je čast doživjeti da vam neko iz druge države zbog vašeg izuzetno posvećenog i krajnje iskrenog napora posveti nagradu, e to je potvrda koliko je ovo što radimo odavno prevazišlo lokalne i nacionalne granice i koliko ima odjeka u regionu“, istakao je direktor Bedem festa Petar Šundić.

Kako prenosi RTCG, organizatori su u sklopu promocije Bedem festa prethodnih dana posjetili Sarajevo, Slavonski Brod, Zabok i Banja Luku.

„Četvoročlana ekipa Bedem festa iz Nikšića ovih dana putovala je regionom nošena talasima dobrog duha i raspoloženja, promovišući avangardni način življenja i pozivajući ljude da dođu na autentični događaj na gradskoj tvrđavi u Nikšiću. Bedem fest je otklon i spona. Susreti sa Juricom Pađenom, Brankom Požgajcem, ekipom iz Šanka i mnogim drugim ljudima dugo će se prepričavati. Putujemo i obilazimo gradove, sretajući se sa ljudima koji su nam prijatelji. To je i smisao svega ovog“, poručuju iz organizacije.

Kako Šundić kaže, raduje ga činjenica što je Nikšić itekako poštovan i cijenjen u regionu, kao i Nikšićani, koji važe za emancipovanu publiku koja zna šta hoće i šta od koga da očekuje.

„Organizacija jednog festivala je jako složen proces i potrebno je da se toliko stvari desi ili ne desi, poklopi ili ne poklopi, ali je najvažnija dobra namjera da radimo stvari koje imaju u svojoj biti želju za opštim dobrom, i to je ideja vodilja”, navodi on.

Iz organizacije navode da je interesovanje bendova za nastupom na ovogodišnjem Bedem festu prevazišlo sva očekivanja i da je do sada preko 200 bendova iz čitavog regiona, pa čak i inostranstva izrazilo želju da svira u Nikšiću.

Boravak u Zagrebu tim Bedem festa iskoristio je i da najavi nova imena sa ovogodišnje liste izvođača. U Crnoj Gori i u Nikšiću, na gradskoj tvrđavi prvi put će zasvirati sjajni novosadski sastav Love Hunters, a potom na tvrđavu dolazi kultni jugoslovenski sastav Psihomodo Pop.