U dvorištu Osnovne škole “Luka Simonović” učenici su sa svojim nastavnicima i starješinama brojnim aktivnostima obilježili ” Dan kreativnosti”.

Prema riječima pedagoškinje Ane Lalović, organizovan je bazar izložbenog i prodajnog karaktera u čijoj pripremi su učestvovali svi Aktivi, odnosno stariji i mlađi učenici u saradnji sa roditeljima.

” Nastavnica likovne kulture Budimirka Dubretić je sa kreativnim i talentovanim učenicima doprinjela da hol škole bude obogaćen radovima učenika koji su bili izloženi na štrikovima i izložbom fotografija. Izloženi su radovi naših svestranih učenika devetog razreda Marka Kilibarde i Miloša Marušića”, kazala je Lalović.

Ona je dodala da je u kabinetu likovne kulture takođe organizovana je radionica “body art” pa su učenici bili i u prilici da budu modeli za oslikavanje lica.

Članovi Aktiva crnogorskog jezika su sa učenicima radili na izradi i osmišljavanju stripa, dok je nastavnica engleskog jezika Sandra Đukanović sa učenicima šestog razreda osmislila projekat školskih uniformi.

” Učenice sedmog i devetog razreda su u saradnji sa nastavnicama Rajkom Đukanović i Ivom Stanišić doprinijele da centralni pano u holu škole bude uređen u susret proljeću. Nastavnice matematike Senka Baković i Ana Perunović u saradnji sa učenicima osmislile su i uredile tablu kod kabineta matematike. Aktiv razredne nastave je dao puni doprinos uspješnoj realizaciji bazara kreativnosti, pa se na njihovim štandovima moglo vidjeti puno radova naših najmlađih učenika”, kazala je Lalović.

Ona je navela da su učeni prvog razreda svoju kretaivnost pokazali tako što su sa svojim učiteljima uljepšali učionice i hol škole.

” Trudimo se da kroz nastavu i vannastavne aktivnosti koje planiramo u saradnji sa učenicima doprinosimo cjelovitom razvoju ličnosti naših učenika”, zaključila je Lalović za naš portal.