Nikšićka policija je, prije početka košarkaške utakmice između Sutjeske i Partizana, privela ukupno 37 osoba, zbog narušavanja javnog reda i mira i nedoličnog ponašanja na javnom mjestu.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u ponedjeljak, nekoliko sati prije početka košarkaške utakmice između košarkaških klubova Sutjeska iz Nikšića i Partizan iz Beograda, priveli ukupno 35 osoba – 19 zbog narušavanja javnog reda i mira i 16 zbog nedoličnog ponašanja na javnom mjestu.

„Od ovih 19 lica slobode je lišeno šest lica od kojih su oduzeti nož, palice i baklja. Osim ovoga, privedena su još dva lica pred sami početak utakmice i to jedno koje je, kako se sumnja, napalo policijskog službenika a drugo koje se oglušilo o naređenje policajca. Povrede su tom prilikom zadobila dva policijska službenika“, saopšteno je iz Uprave policije,

Oko 15 sati i 15 minuta, zbog narušavanja javnog reda i mira na raskrsnici ulica Lazara Sočice i Đura Salaja u Nikšiću sukobom navijača dva kluba, privedeno je 19 lica.

„Kod šest od tih 19 lica pronađeni su i oduzeti: nož na rasklapanje, metalna palica na izvlačenje, improvizovana palica od elektrokabla, bejzbol palica, metalna šipka na razvlačenje, palica na razvlačenje i baklja“, navode iz policije.

Šest osoba, kod kojih su pronađeni ti predmeti, lišeni su slobode i protiv njih su podnijete prekršajne prijave iz Zakona o oružju.

„Protiv ostalih 13 lica koja su narušavala javni red i mir na pomenutoj raskrsnici podnijete su prekršajne prijave. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužica u Nikšiću koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, kaže se u saopštenju.

Tokom narušavanja javnog reda i mira, oštećena je imovina Ministartsva unutrašnjih poslova – polomljeno je zadnje vjetrobransko staklo na službenom vozilu koje koriste službenici Uprave policije, o čemu je takođe obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužica.

Zbog nedoličnog ponašanja na javnom mjestu galamom i vikom na ulicama je, osim navedenih 19, privedeno još 16 osoba.

„Kasnije, oko 18 sati i 15 minuta, ispred ulaza u Sportski centar Nikšić gdje se igrala utakmica, došlo je do napada na policijskog službenika.

„Policijski službenici su potiskivali jednu navijačku grupu od druge, kako ne bi došlo do sukoba, kada je L.R. (18) iz Nikšića, kako se sumnja, fizički napao policijskog službenika tako što mu je zadao više udaraca u predjelu glave i leđa. Drugo lice, N.R. (21) iz Nikšića se, sumnja se, oglušilo o naređenje policijskog službenika da se udalji sa lica mjesta. Ova dva lica su privedena u prostorije Centra bezbjednosti Nikšić“, navode iz policije.

Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila su dva policijska službenika – policijski službenik koji je napadnut i još jedan službenik koji je intervenisao.

„O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužica u Nikšiću koji je naložio da se od ovih lica uzmu izjave i izjasnio se da će se o kvalifikaciji djela naknadno izjasniti“, kaže se u saopštenju.