U Glavnom gradu i Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj sa punom pažnjom se bave aktuelnom situacijom prevoza putnika iz Nikšića i Danilovgrada do Podgorice, kao i aktuelnim režimom saobraćaja u Podgorici, saopšteno je iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

“Raduje nas činjenica da je sve veći broj putnika iz Danilovgrada i Nikšića zadovoljan privremenim rješenjem kojim smo putnicima iz tih gradova omogućili korišćenje dva nova stajališta u Podgorici i to: autobuskog stajališta kod T.C. „ Delta City“ i drugog kod „Atlas Capital“ centra. Navedena stajališta su, za razliku od prethodnog stajlišta koje su koristili putnici u blizini Duvanskog kombinata, uređenija, pristupačnija i bliža destinacijama koje putnici iz tih gradova najćešće posjećuju”, navodi se u saopštenju.

Proširenjem gradskih saobraćajnica i poboljšanjem putne infrastrukture vjeruju da će se u narednom periodu omogućiti frekventnije odvijanje saobraćaja i da će to predstavljati još jedan novi kvalitet u prevozu putnika na teritoriji Podgorice.

Odluka koja je na snazi bila je motivisana činjenicom da se, što je moguće više, saobraćaj izmjesti iz centra grada, posebno tranzitni, zbog zagušenja, buke i emisije štetnih gasova, tako da se na ovaj način privremeno rješenje shodno ranijim dogovorima vraća u redovno stanje saobraćaja u skladu sa Odlukom o regulisanju saobraćaja na teritoriji Glavnog grada koju je usvojila Skupština Glavnog grada.

Novim rješenjima učinjen je korak naprijed jer je građanima iz ovih opština shodno njihovom zahtjevu, koji su podnijeli u junu ove godine, omogućeno da pored stajališta kod T.C. „ Delta City“, koriste još jedno stajalište kod „Atlas Capital“ centra, kako bi bili bliže centru Podgorice i Kliničkom centru Crne Gore.

M.M.