Mladi Nikšića

U toku trećeg Kutka želja, koji je održan u ponedjeljak, na Svjetski dan djeteta, prikupljeno je hiljadu eura za Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić.

“Prikupljeni novac biće iskorišten za nabavku didaktičkog materijala (Pino proizvodi) i školskog pribora kako je unaprijed dogovoreno sa predstavnicima JU Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić”, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnje štandove krasili su slatki zalogaji Hotela Podgorica, Hotela Hilton, Hotela – Restorana Laguna, Hotela Ziya, Best Western Premier Hotela, restorana Carine, poslastičarnica Sonja, Slatke kuće Ljilja, Zasladi.se i Dragane Raičević (Mamine torte). Slatke zalogaje za djecu iz Nikšića pripremili su i predstavnici projekata Nevladinog udruženja Kutak – portala Culture Corner, pilot projekta Kulturna subota i izuzetno popularnog i jedinstvenog KIC POP HORA.

“Zavod za metrologiju Crne Gore i Delta City pružili su značajnu podrška da se najmlađima ukaže na razumijevanje vršnjaka kojima je pomoć najpotrebnija. Zavod za metrologiju pripremio je tročasovni edukativni program namijenjen i prilagođen djeci do 10 godina. Na edukativnoj radionici djeci je na razumljiv način približen i pojašnjen pojam metrologije i uticaj mjerenja na svakodnevni život”, dodaje se u saopštenju.

Program radionice pod nazivom Dijete je mjera svih stvari, kako je saopšteno, kreiran je u saradnji sa dječijim animatorom Žarkom Stanišićem.

“Djeca su se upoznala sa pojmovima osnovnih mjernih jedinica kroz praktične primjere, interaktivnu igru i asocijacije. Mjerenjem dužine osmjeha ili visine, stekli su osnovna znanja o metru kao osnovnoj jedinici za dužinu. Osim toga, glavni metrološki pojmovi su prezentovani i kao „temperatura ljubavi“, „trajanje sreće“, „masa zagrljaja sa jednim ili oba roditelja“ i slično. Djeca su tokom radionice ispoljili svoju kreativnost crtežima i pravljenjem figura od prirodnih materijala”, saopštli su organizatori.

Zaposleni u Zavodu za metrologiju donirali su novac i pridružili ovoj humanitarnoj akciji. Torte kupljene na aukciji, predstavnici Zavoda za metrologiju, Nevladinog udruženja Kutak i Hotela Laguna su poklonili djeci iz Resursnog centra za obrazovanje i osposobljavanje “1. jun” iz Podgorice.

Manifestaciju je podržala i štamparija IVPE sa Cetinja. Ovaj humanitarni događaj organizovao je nevladino udruženje Kutak, Culture Corner portal i Zavod za metrologiju u šoping molu Delta City.