Civis Diversus i Kulturni centar PUNKT od septembra 2015. godine sprovode projekat obnove Gradskog orkestra u Nikšiću, uz podršku Fonda za aktivno građanstvo FAKT, a kako su najavili nastaviće sa kampanjom sve dok se ne obezbijede nedostajuća sredstva za redovan rad orkestra do kraja 2016. godine. Kako je saopšteno iz Civis Diversus-a i KC PUNKT, kroz dosadašnju kampanju je prikupljeno 4.000 eura, FAKT će duplirati iznos, a realizacija će početi 1. marta 2016. godine.

“U nastavku kampanje očekujemo zvanične odgovore Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Nikšić na dosadašnje inicijative Civis Diversus-a i KC PUNKT-a u sklopu projekta obnove Gradskog orkestra, od čega će u mnogome zavisiti budući razvoj i održivost nikšićkog orkestra. U narednim mjesecima ćemo nastaviti sa animiranjem biznis sektora sa ciljem da prepoznaju vrijednost ulaganja u razvoj orkestra”, navodi se u saopštenju.
Iz Civis Diversus-a i Kulturnog centra PUNKT su kazali da će nastaviti sa blagovremenim izvještavanjem o toj inicijativi u cilju popularizacije i podrške obnovi Gradskog orkestra.

Obnovu nikšićkog Gradskog orkestra doniranjem sredstava do sada su podržali: Uniprom pekara, advokat Vesko M. Božović, DeFacto Consultancy, DZU Butterfly Finance, Tosčelik Niksić, Alloyed Engineering Steel, Popović DOO, Norris Pub, Osmanagić CO, Gvam Pharm – Apoteka Remedia, Pekare Mijušković-Trend, PZU Milmedika, Druškan DOO, PZU Hipokrat, Pivara Trebjesa, JP Vodovod i kanalizacija Nikšić, Crnogorski Telekom, Fondacija Petrović-Njegoš, kao i građani kroz privatne donacije i kupovinu karata za donatorsko veče UVERTIRA.