Miinistar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, najavio je vrijeme za prijave za dečiji dodatak na koji pravo ima oko 45 hiljada djece.

 

On je kazao da je važna podrška Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i zahvalio što su prepoznali značaj tog projekta, navodeći da su informatorima roditeljima i starateljima olakšali proces

 

„Posebno sam zadovoljan kad imamo dobre vijesti za djecu – dodatak za najmlađe i besplatni udžbenici“, napisao je Spajić.

 

Dokumentacija za prijavu je lična karta i da se prijemnom radniku u Centru daju matični brojevi članova porodice, dok se sve dalje radi automatizovano kroz e-Socijalni karton

 

Ono što je važno da bi se dobio dječiji dodatak jeste da je potrebno prijaviti u Centar za socijalni rad u opštini u kojoj je prebivalište djeteta i roditelja ili staratelja na čije ime će se uplaćivati, a do petoro djece u porodici može ostvariti pravo na dodatak.

 

Prijave za dječiji dodatak počeće 1. septembra, a mogu se vršiti radnim danima od sedam do 18 sati i subotom od sedam do 12 sati.

 

Naši najmlađi sugrađani konačno će imati priliku za ostvarenjem svojih prava i moći će da uživaju u svom dječijem dodatku za koji se iz budžeta Crne Gore izdvaja 17,6 miliona eura godišnje, a ono što je neminovno jeste da je upravo to jedno od najboljih ulaganja državnog novca.

 

Izvor: Mina