U Univerzitetskoj dvorani u četvrtak u 16 časova sastaće se rukometne ekipe Morače i Nikšića gdje će odigrati prijateljski meč, prenosi portal Analitika.

“Rukometaši Morače 2015 i Nikšića 2014 pokazali su i dokazali krajem prošle godine utakmicom pomirenja, ne samo rukometnoj, već i cijeloj sportskoj javnosti Crne Gore, da su nemile scene tokom meča istih ekipa, u okviru sedmog kola Druge lige, potisnute i zaboravljene”, saopšteno je iz RK Morača.

Igrači će novim prijateljskim duelom još jednom poslati jasnu poruku – događa se, desilo se, ne dogodilo se više. Praštanje i pomirenje iznad svega. Rukometaši su zaboravili mrlje i uzvratnom utakmicom žele da se opet izdignu i budu pozitivan primjer svim sportistima u Crnoj Gori.

Na ovaj duel pozvani su rukovodioci Saveza, da bi se uvjerili u pobjedu pruženih i stisnutih ruku, te da su izrečene kazne igračima i klubovima, poslije incidenta u Nikšiću na utakmici odigranoj 03. decembra, bile drakonske i nijesu u svrsi unaprjeđenja muškog rukometa u našoj državi.

“Članovi uprava, predstavnici i treneri “Morače 2015” i “Nikšića 2014”, nakon meča, potpisaće Memorandum o budućoj saradnji. “Morača” igra i teče”, zaključuje se u saopštenju.