"m!M Humanost"

NVO Mladiinfo Montenegro u saradnji sa nevladinom fondacijom “m!M Humanost” organizuje humanitarnu akciju povodom Dana dobrih djela, 9. aprila. Štand će biti postavljen na Trgu slobode od 10 do 20 časova a građani mogu donirati odjeću, obuću, hranu, sredstva za higijenu i novac.

Nevladina humanitarna fondacija “m!M Humanost” pokrenula je akciju za porodicu Mandić iz Gornjeg Polja, koja živi u jako lošim uslovima za život.
Kuća im je puna vlage, zidovi su oštećeni, a da stvar bude još gora tu živi petoro maloljetne djece koju treba hraniti, oblačiti i slati u školu. Dvoje djece idu u školu, jedno u predškolsko i dvoje manje djece ostaju kući sa majkom. Imaju osam, sedam, pet, tri i godinu ipo. Broj obuće ženske 39, 31, 26, 22 a muške 43, 32, 20.
Svo primanje koje ima ova porodica je 200 eura od socijalnog.
Božidarka ne može da radi, jer kako kaže neko mora da pazi djecu.
Muž radi šta stigne samo da bi obezbijedio bolji život za porodicu, ide u drva, kosi, radi druge fizičke poslove, ali to su trenutni angažmani, nema stalan posao, ni primanja.
Za pomoć kako kažu, nijesu se nikom obraćali, tako da im je jedina pomoć 200e od socijalnog, što je nedovoljno za opstanak sedmočlane porodice.
Akcija se organizuje u sklopu Dana dobrih djela, a pozivaju se svi sugrađani da posjete volontere i doniraju u skladu sa mogućnostima.