Nevladina organizacija (NVO) “Centar za romsku inicijativu” predstavila je juče, u Inovaciono preduzetničkom centru “Tehnopolis”, projekat „Socijalno preduzetništvo-korak prema nezavisnosti“, a na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave razgovaralo se o mogućnosti iznamljivanja zemljišta koje je potrebno za realizaciju pomenutog projekta.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici Centra za romsku inicijativu Fana Delija, Fatima Naza i Maja Matović, dok je ispred Opštine Nikšić govorila Milijana Kovač, kao i izvršni direktor Tehnopolisa Ratko Bataković.

Na samom početku sastanka Fana Delija je ispred Centra za romsku inicijativu predstavila rad organizacije i projekat „Socijalno preduzetništvo – Korak prema nezavisnosti“, a zatim upoznala prisutne o osnivanju zadruge i o potrebnom zemljištu koje je predviđeno za sadnju i uzgoj voća i začinskog bilja.

Predstavnici Opštine i Tehnopolisa poručili su da ovo nije jedini sastanak sa pomenutom NVO, već da će se nastaviti saradnja kako bi se projekat realizovao.