Povodom obilježavanja Dječije nedjelje, u Nikšićkom pozorištu biće prikazana predstava “Zubobolja” u četvrtak, šestog oktobra, sa početkom u 18 časova. Organizatori događaja su Kreativna učionica “Poletarac” i JU “Zahumlje”, a predstava se održava u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Predstava je namijenjena djeci uzrasta od četiri do devet godina. Predstava je edukativno – zabavnog karaktera, a cilj je da razvije svijest kod najmlađe populacije o značaju zdrave ishrane i njenom uticaju na kvalitet zuba.

Predstava traje 40 minuta, a biće izvedena kao lutkarska predstava uz animacije dva predavača. Djeca će, putem muzučkih i duhovitih performansa, naučiti o pravilnom pranju zuba, karijesu i kako redovono i bez straha da odlaze kod zubara.

Glumačku ekipu čine Gordana Posuka i Tanja Šušić-Zečević, a za tekst i režiju odgovorna je Nada Šćepanović. Ivanka-Vana Prelević je radila scenografiju, a lutke Slađana Radulović i Nada Šćepanović. Muziku i kostime su odabrani od strane Kreativne ulionice “Poletarac”.