mladi Nikšića

Univerzitet Donja Gorica (UDG) i kineska kompanija Sichuan Road & Bridge Group (SRBG) potpisali su Memorandum o saradnji koji uključuje praksu za studente.

 

Pored prakse, memorandum obuhvata i zajedničke istraživačke projekte koji će rješavati biznis problem sa kojima se kompanija suočava, razvoj inovacija posebno u dijelu IT, zapošljavanje studenata i slično, saopšteno je iz UDG-ja.

Kako prenosi CdM, ovo je ishod posjete rektora UDG-ja Veselina Vukotića ovoj kompaniji u novembru 2016. godine, nakon čega su predstavnici kompanije došli u Crnu Goru gdje je memorandum potpisan.

Osim toga, UDG je, posredstvom kineske ambasade u Podgorici, intenzivirao saradnju sa Univerzitetom Xihua University.

„Prvi studenti UDG-a već krajem februara će otputovati na studijski boravak u Kinu. Profesori pomenutog kineskog Univerziteta i studenti će takođa boraviti na UDG tokom ljetnjeg semestra školske 2016/2017, gdje je grupa studenata već započela učenje kineskog jezika”, navodi se u saopštenju.

Univerzitet Donja Gorica, kako navode, raspolaže svim neophodnim sredstvima kako bi zadovoljili izazove međukulturalne komunikacije i koordinacije koja proizilaze iz preuzimanja takve obaveze i saradnje.

„Uprava Univerziteta internacionalizaciju doživljava kao investiciju u budućnost svojih studenata i kadrovskih kapaciteta institucije i zahtijeva dugoročnu posvećenost studentima, nastavnom kadru i našim međunarodnim partnerima”, poručuju sa UDG-ja.