Dragan Knežević je rođen 1963. godine u Nikšiću gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Studirao je Filozofski fakultet u Nikšiću, odsjek književnost.
Kao vokalni solista i muzičar predstavljao je Nikšić na mnogobrojnim festivalima širom Jugoslavije osamdesetih godina, na kojima je osvojio brojne nagrade za interpretaciju, muziku ili napisan tekst.
Bio je frontmen popularnih nikšićkih rock bendova “Tajna veza” i “Ljubavna gerila”, a jedno vrijeme je bio vokal barske grupe “Karlo V”.
Nedavno je izdao dva muzička albuma “Osamdesete” i “Osamdeste 2”, kao i CD i DVD sa audio i video zbirkom poezije “ Poezija prošlog vremena”.
Od 1997. godine, pa sve do danas je direktor Kulturno kreativnog centra Akord, gdje se posvetio pedagoškom radu sa djecom i omladinom, u kome stvara na muzičkoj i pozorišnoj sceni.
Mnogo glumačkih i muzičkih talenata je izašlo iz ovih radionica, čiji su članovi danas itekako popularni vokalni solisti, glumci, voditelji i pjesnici.
Režirao je više od 50 pozorišnih predstava za djecu, omladinu i odrasle, sa kojima je osvajao brojne nagrade u zemlji i inostranstvu za režiju, muziku, ukupan plasman itd.
Najpoznatije od njih su “Žuti kombi i divlje guske”, “Virus”, “Laki komad”, “Umorni”, “Kući”, “Suđenje u Merlinovom zamku”, “Dnevnik Ane Frank” i dvije aktuelne “Alisa u zemlji čuda” i “One su htjele nešto sasvim drugo”.