Košarkaška reprezentacija Crne Gore će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine početi utakmicom na svom terenu, a prvi protivnik biće Španija sa kojom će se naša selekcija sastati 23. novembra, objavljeno je na sajtu FIBA, prenosi CDM.

Tri dana kasnije u drugom kolu A kvalifikacione grupe ekipa Bogdana Tanjevića gostovaće kvalifikantu, a potom je očekuje duel protiv Slovenije na domaćem parketu 23. februara naredne godine. U četvrtom kolu, tri dana kasnije, “crveni” gostuju Španiji, a u posljednjem duelu pred svojim navijačima dočekuju kvalifikanta 28. juna, ok 1. jula gostuju selekciji Slovenije.
“Dobra grupa, jaka i zanimljiva. Ponovo, sudbinski idemo na Španiju i to u prvom meču, baš kao i na šampionatu Evrope. Vidjećemo, imamo do tada jedno veoma važno takmičenje za nas. Više volim kada su momci zajedno, da ih ja pripremam, utanačim detalje, taktiku, rad i da se spremimo dobro. U svakom slučaju, dosta će zavisti od toga koliku će minutažu igrači imati u klubovima, kakvu košarku igraju, u kojem intenzitetu. Ove godine se ne možemo pohvaliti da su igrači koji će igrati za reprezentaciju na Eurobasketu u najboljoj situaciji, kada govorimo o vremenu na parketu i ulogama u klubu”, kazao je selektor Bogdan Tanjević komentarišući ishod žrijeba.
Tri selekcije idu dalje iz grupe, a potom slijedi novi krug sa četiri grupe sa po četiri tima iz kojih po tri idu na finalni turnir.
Šampionat svijeta u Kini održaće se od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine.