U petak 18.12.2015, održaće se treća po redu zajednička akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Alternativnog udruženja planinara “Ćutuk” i Tekvondo kluba Danilovgrad. Akcija će biti organizovana u prostorijama Doma zdravlja u Danilovgradu od 8h. Za sve učesnike će biti obezbijeđene potrebne namirnice (sendviči, sokovi, jogurt, kolači…).

Prethodne dvije humanitarne aktivnosti davanja krvi, koje smo zajednički organizovali u martu i avgustu mjesecu su ispunile naša očekivanja u pogledu odziva građana Danilovgrada koji su pokazali svoju humanost i altruizam na djelu. Davanje krvi predstavlja jedan izuzetan etički gest, kojim se ne samo pomaže ljudima koji se nalaze u stanju narušenog zdravlja i potrebe za liječenjem, već se na pravi način razvija i jača građanska solidarnost i društvena empatija.

Povodom toga pozivamo sve zainteresovane ljude dobre volje, građane, NVO organizacije, sportske kolektive…, i to ne samo iz Danilovgrada, nego i iz drugih gradova u Crnoj Gori, da nam se priključe da i po treći put uspješno realizujemo ovu humanitarnu aktivnost.