Jelen Demofest, najveći regionalni festival neafirmisanih bendova, pokrenuo je na svojoj zvaničnoj internet stranici adresar demo bendova. U adresaru trenutno se nalazi 100 sastava iz svih šest država bivše Jugoslavije, a oni su na stranici www.jelendemofest.org u odjeljku „Adresar bendova“, klasifikovani abecednim redom. Na istom mjestu se nalazi I online formular za prijavu novog benda. Organizatori su pozvali muzičare da daju svoj doprinos kako bi kompletirali spisak bendova, tako što će prijaviti svoju muzičku grupu u adresar ili ažurirati već postojeće informacije.

Svrha adresara je online promocija mladih autorskih bendova, za šta je neophodno i aktivno učešće samih muzičara. Jedini uslovi koji se postavljaju pri prijavljivanju jesu da se radi o izvođačima iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije ili Hrvatske koji sviraju autorsku muziku te da su u pitanju demo izvođači koji još uvek nemaju ugovor sa nekom izdavačkom kućom. Organizatori Jelen Demofesta imaju namjeru da stvore najveću I najpotpuniju bazu podataka o mladim bendovima.

Jelen Demofest se od 2008. godine održava na banjalučkoj tvrđavi Kastel i u međuvremenu je izrastao u najveći festival ove vrste u cijeloj regiji. Fokus festivala je na promociji nove autorske muzike, a dosadašnji pobjednici u takmičarskom programu su bili i bendovi kao što su M.O.R.T. ili ZAA, dok je aktuelni pobjednik NORD iz Rijeke. U revijalnom programu su nastupala velika imena regionalne i svjetske scene, među kojima i Guano Apes, Gentleman, Kelis, Kosheen, Dubioza kolektiv, Kiril Džajkovski te brojni drugi.