Vaterpolo reprezentacija Crne Gore će na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj igrati u grupi A, sa selekcijama Brazila, Kazahstana i Kanade, odlučeno je danas žrijebom u Budimpešti.

Selektor Vladimir Gojković bio je veoma zadovoljan nakon žrijeba, prenosi Radio Televizija Crne Gore (RTCG).

“Teško da smo mogli izvući povoljniji žrijeb. Vidjećemo do ljeta u kom sastavu će nastupiti te ekipe. Brazil je oslabljen nakon Olimpijskih igara neigranjem dva ključna igrača. Kanada takođe dolazi oslabljena, a Kazahstan dobro poznajemo jer su se pripremali kod nas za kvalifikacije. Objektivno, favoriti smo grupe, u kojoj ćemo tražiti direktan prolaz među osam najboljih ekipa. Dobar žrijeb za nas s obzirom na to da ulazimo u jednu novu eru sa jednom novom generacijom. Poslije sve zavisi od ukrštanja, imamo dvije izuzetno teške grupe”, saoštio je Gojković za RTCG.

Svjetsko prvenstvo održaće se od 14. do 30. jula u Budimpešti.
U B grupi nastupiće Francuska, Australija, Italija i Mađarska, grupu C čine Španija, Srbija, Grčka i Južna Afrika, dok će u D grupi igrati Sjedinjene Američke Države, Japan, Hrvatska i Rusija.

Pobjednici grupa direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipa razigravati za plasman među osam najboljih.