Crnogorski sudovi na raspolaganju imaju 53 automobila, uglavnom marke “folksvagen golf” ili “pasat”, dok su predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici na raspolaganju “mercedes” i “audi”, prenosi Dan.

 

Osnovni sud Nikšić posjeduje dva „volksvagena” i jednu „ladu nivu”, ali nije precizirano koje vozilo koristi predsjednik Vukota Vujačić.

U Sekretarijatu Sudskog savjeta smatraju da postojeći vozni park nije dovoljan i adekvatan, pa će ove godine potrošiti 60.000 eura na kupovinu novih četvorotočkaša. U planu javnih nabavki Sudskog savjeta se navodi da će tender za kupovinu auta biti raspisan u narednih par mjeseci.

“Shodno zahtjevima Višeg suda Podgorica, osnovnih sudova Podgorica, Žabljak i Rožaje za novim automobilima, kao i Višeg suda za prekršaje Crne Gore, koji će nabaviti auta po sistemu staro za novo. U skladu sa tim opredijeljena su sredstva za nabavku vozila i to 60.000 eura”, kazali su u Sudskom savjetu.

Prema podacima o službenim vozilima sudova, Vrhovni sud raspolaže sa četiri četvorotočkaša, od kojih su dva na raspolaganju predsjednici Vesni Medenici i dva “folksvagen pasata” koje koriste samostalni referenti.

U ostalim sudovima predsjednici uglavnom koriste “volksvagene”. Takav slučaj je sa predsjednikom Apelacionog suda Mušikom Dujovićem koji koristi “folksvagen pasat” star dvije godine.

Apelacioni sud na raspolaganju još ima “reno laguna luks priviledž” proizveden 2006. godine koji je na raspolaganju vozaču u sudu.

Čelnik Privrednog suda Blažo Jovović koristi “opel insignia drajv B16 DTH MT6” proizveden prošle godine.

Privredni sud ima još dva automobila, a u pitanju su “golfovi” stari deset godina.

Osnovni sud u Pljevljima ima tri automobila, jednu „ladu nivu”, „golf 6” i „golf 5”. U spisku službenih vozila te institucije nije precizirano kojeg četvorotočkaša koristi čelnik suda Radinka Gačević.

Predsjednik Osnovnog suda na Žabljaku Mihailo Anđelić koristi „ford fusion”, a ta institucija ima još „ladu nivu”.

Predsjednik Osnovnog suda u Beranama Dragan Dašić koristi „reno megan”, isto kao i njegov kolega iz Bijelog Polja Radule Piper. Sudovi u Beranama i Bijelom Polju posjeduju još po jednu, odnosno dvije „nive”.

Službenog „folksvagen golfa” imaju i predsjednici osnovnih sudova Plav Hilmija Sujković, Danilovgrad Milica Jovović, Kolašin Arsen Popović, kao i Herceg Novi Zorica Dabetić.

Osnovni sud Podgorica ima četiri automobila i to „golf 5”, „pasat 6”, „lada niva” i „ševrolet”, ali nije precizirano koje je na raspolaganju predsjedniku Zoranu Radoviću.

Sud na Cetinju ima tri automobila, isto koliko i rožajski. Na spisku službenih vozila nije precizirano koje auto koriste predsjednici Jelena Perović Kovačević, odnosno Zahit Camić.

Dva „folksvagena” posjeduje sud u Kotoru, gdje je predsjednik Branko Vučković.

Predsjednik suda u Ulcinju Amir Đokaj koristi službeno vozilo „ford fokus” proizveden 2006. godine. Isti automobil koristi i čelnik Osnovnog suda u Baru Goran Šćepanović.

Bjelopoljska institucija posjeduje četiri automobila, a predsjedniku Tofilu Žujoviću je na raspolaganju „folksvagen pasat 1,9 TDI”.

Boris Savić, predsjednik Višeg suda u Podgorici, koristi službeni „golf 5” proizveden 2008. godine.