Mladi Nikšića

Ugovor o izgradnji drugog bloka Termoelektrane, potpisan je danas u Pljevljima, javlja portal javnog servisa, a prenosi Analitika.

Ugovor o izgradnji drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, vrijedan 324 miliona eura, potpisali su izvršni direktor EPCG, Tonino Maglio, borda direktora kompanije Škoda Prada, Martin Pohlodek i predsjednik odbora direktora Škoda Praha, Peter Bodnar.Maglio je, nakon potpisivanja ugovora, kazao da će se izgradnjom druga bloga TE poboljšati kvalitet života građana Pljevalja.

On je rekao da se nada kako će sve obaveze iz ugovora biti realizovane u zadatim rokovima.Predstavnik kompanije Škoda Praha, Peter Bodnar, kazao je da je dokument koji su danas potpisali “razultat 1.000 sati rada”.

“Nudimo evropska rješenja po razumnim cijenama. Zajedničke napore ćemo uložiti za finansiranje projekta. Potrebno je uvjeriti banke da radimo dobar posao”, kazao je Bodnar.

Iz EPCG su ranije saopštili da će izgradnja drugog bloka Crnu Goru učiniti energetski nezavisnom državom, što je, kako su naveli, preduslov za stabilan ekonomski i društveni razvoj u budućnosti.

Riječ je, naime, o izgradnji prvog velikog velikog energetskog objekta u Crnoj Gor nakon 30 godina, zbog čega su iz kompanije posebno ponosni.

D.D.