Ministar kulture Pavle Goranović i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, potpisali su Ugovor o realizaciji Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, za 2016. godinu.

Kako je istakao ministar Goranović, tokom dvije godine realizacije projekta ostvareni su vidljivi rezultati – realizovan značajan broj programa, revitalizovane važne manifestacije u Nikšiću i sprovedena konzervatorska istraživanja na brojnim kulturim dobrima. Naglasio je i važnost infrastrukturnih projekata, zahvaljujući kojima je Nikšić dobio adekvatnu bioskopsku i pozorišnu scenu.

“Ukoliko bi se sumirali rezultati dvogodišnje realizacije Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, može se utvrditi da su ostvareni pozitivni efekti, da je obezbijeđeno kvalitativno podizanje opšteg nivoa kulturnog života u Nikšiću i njegovo kontinuirano unapređenje kroz različite vidove kulturnog djelovanja, te da je uspostavljen princip koordinacije i saradnje subjekata u kulturi na državnom i lokalnom nivou”, istakao je ministar Goranović.
Ističući značaj Programa za grad, predsjednik Opštine Veselin Grbović je naveo da su očekivanja tokom dvije godine u potpunosti ispunjena, u nekim segmentima čak i nadmašena.

“Zasigurno smo zadovoljni i kvalitetom programa koje smo prezentovali, ali ono što najviše raduje jeste odziv nikšićke publike svim događajima, preko 100.000 posjetilaca za dvije godine realizacije Programa”, rekao je predsjednik Grbović.

Ovom prilikom je predstavljen i februarski repertoar, u okviru kojeg će publika u Nikšiću biti u prilici da posjeti više od petnaest različitih programa.