U cilju poboljšanja bezbjednosti saobraćaja u zonama škola u Nikšiću, u okviru projekta “Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije“ postavljeno je 68 saobraćajnih znakova u zonama 15 osnovnih škola iz gradskih, prigradskih i seoskih područja, saopšteno je iz Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore Fors portalu CDM.

Pored postavljanja saobraćajnih znakova koji upozoravaju vozače da smanje brzinu kretanja vozila, posebna pažnja je posvećena edukaciji učenika prvog razreda o pravilnom i bezbjednom učešću u saobraćaju.

“Tokom predavanja učenici su imali priliku da čuju nešto više o pravilnom ponašanju u saobraćaju kako bi bili bezbjedni učesnici u svakodnevnim situacijama, prije svega na putu od kuće do škole. Na kraju predavanja, pripadnici Policije su djeci podijelili raspored časova koji sadrži važne brojeve telefona za pozive u hitnim situacijama”, navodi se u saopštenju.

Predavanjima je prisustvovalo oko 430 učenika.

Kako navode iz FORS-e drugi segment projekta obuhvata turističku promociju grada koja se realizuje kroz podjelu turističkih brošura, promotivnih majica, tekstova na veb-sajtu Turističke organizacije Nikšić, kao i postavljanjem promotivnih bilborda.

Projekat “Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije“ je odobren u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata nevladinih organizacija Opštine Nikšić za 2015. godinu i njegova vrijednost je 4.872 eura.