Ministar prosvjete Predrag Bošković postavio je kamen temeljac za izgradnju nove Vaspitne jedinice JPU „Dragan Kovačević“. Novi vrtić “Mačak” biće sagradjen u Župi.

Ministar Bošković je rekao da se u Župi kao jednoj od najvećih mjesnih zajednica u Nikšiću ukazala potreba za vaspitnom jedinicom u kojoj će se obrazovati djeca predškolskog uzrasta. On je podsjetio da je zbog prebukiranosti vrtića u Crnoj Gori jedan od glavnih ciljeva Ministarstva prosvjete povećanje kapaciteta vrtića kako bi se smanjio broj djece u grupama i predškolsko vaspitanje i obrazovanje učinilo efikasnijim.

druha

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović izrazio je zadovoljstvo zbog izgradnje novih objekata i podsjetio da su prethodne dvije godine izgrađena dva nova vrtića. On je izrazio nadu da će se u budućnosti poboljšati i uslovi rada u JU OŠ „Dušan Bojović“ u Župi.

treti

Direktorica JPU „Dragan Kovačević“ Mila Backović rekla je da će se nova Vaspitna jedinica graditi na površini od 200 metara kvadratnih i istakla da je zainteresovanost djece i roditelja već velika. Ona je dodala da je vrijednost investicije 69.000 eura i da je sredstva obezbijedilo Ministarstvo prosvjete, a predviđeni rok za izgradnju je 50 dana.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je tom prilikom posjetio i Vaspitnu jedinicu “Radost” u Nikšiću.

U opštini postoji 15 vrtića za mališane, a uskoro će se na tom spisku naći još jedan.