„Posljednja šansa“, najuspješnija beogradska monodrama u sezonama 2009/2013, za kojom i dalje vlada veliko interesovanje publike u regionu, na sceni Nikšićkog pozorišta će biti izvedena u četvrtak, 21. januara, sa početkom u 20 sati. Ta monodrama je nastala po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, a igra je Suzana Petričević. Režiju potpisuje Veliki Batrić.
Ovaj pozorišni komad, od premijere, 2009. godine, u Kultu i Akademiji 28, u Beogradu, imao je oko stotinu izvođenja, uključujući i gostovanja na scenama u Kanadi, Njemačkoj, Londonu i Švajcarskoj. „Posljednja šansa“ je dobitnik tri prestižne nagrade: „Zlatne kolajne“ na zemunskom 35. Internacionalnom festivalu monodrame i pantomime, 2010. godine, a na XV Festivalu malih scena u Istočnom Sarajevu, proglašena je za najbolju dramu (2010.), dok je u velikoj internacionalnoj konkurenciji na IX Festivalu „Zlatni vitez“ u Moskvi, osvojila prvu nagradu – „Zlatnog viteza“ (2011.). Glumica Suzana Petričević je igrajući ovu predstavu stekla veliku popularnost.

„Posljednja šansa“, prema produkcijskoj najavi, je komedija smijanja i plakanja, u kojoj Goca Lukić, frizerka iz okoline Beograda, tipičan rob televizije, poslije mnogo pokušaja napokon uspijeva da uđe u rijaliti šou program „Tražim muža“. Za običnog, malog čovjeka i njegovu želju da korjenito promijeni sopstveni život, televizija se ispostavlja kao posljednja šansa. To je ništa drugo, nego pozorišna priča o „Velikom bratu“, koji upravlja životima učesnika i konzumenata tih rijaliti programa, o njegovom „rejtingu” i gledanosti kao mjerilu uspjeha. Monodrama nudi vidljivu priču o posrnućima i uzletima, o lakoći sa kojom je čovjek danas spreman da prihvati naredbe svevidećeg oka, tzv. „Vrhovnog kontrolora”, a sve sa namjerom da ostane u igri.


Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta, od petka, 15. januara, radnim danima od 8 do 20, a vikendom od 10 do 20 sati.