Mladi Nikšića

Četvorogodišnjoj Sofija iz Nikšića, koja boluje od izuzetno rijetkog oboljenja u razvoju mozga – lisencefalije, a bori se i sa Westovim sindromom koji spada u najteže oblike epilepsije, potrebno je 40.000 eura kako bi nastavila liječenje.

Sofija još uvijek ne govori, ne može samostalno da sjedi, ali do danas traje borba roditelja da uz naporan rad, rehabilitacije i tretmane ova hrabra djevojčica napravi svoj prvi korak.

“Za tretmane na klinici “Vukov Centar” u Novom Sadu i odlzak na liječenje metodom presađivanja matičnih ćelija na privatnoj klinici “Liv hospital” u Turskoj potrebna su velika finansijka sredstva, koja porodica ne može sama obezbijediti. Omogućimo Sofiji odlazak na liječenje kako bi ostvarila dalji napredak i uskoro naučila da sjedi, stoji, hoda i bude što samostalnija. Upišimo 14 i pošaljimo SMS na 14543. Sofiji možemo pomoći i uplatom na žiro račun 520-14661-33 ili devizni račun 520042000000864379. Budimo humani i pokažimo srce Sofiji!”, pozvali su iz organizacije “Budi human”.