Predizborni spot DF-a u kojem se čuje uvredljivi rječnik svojstven toj političkoj grupaciji, zbog čega je Agencija za elektronske medije očigledno preduzela zakonom propisane mjere, može naići samo na osudu ukupnog crnogorskog društva koje je, bez obzira na sva teška vremena kroz koja smo prolazili, naviklo na dostojanstvene i pristojne političke utakmice, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista, a prenosi RTCG.

“To što je Milan Knežević danas saopštio da se njemu i DF-u ne dopadaju odluke crnogorskih institucija, nema nikakve veze sa DPS-om i našom politikom. On bi morao, kao poslanik u Skupštini Crne Gore, znati dvije osnovne stvari: Agencija za elektronske medije je nezavisno regulatorno tijelo koje bira Skupština, a pravila za predizborne kampanje i oglašavanje tokom njih su usvojena konsenzusom u toj istoj Skupštini, uz aktivno učešće Kneževićevog DF-a”, navodi se u saopštenju DPS-a.
Iz te partije su naglasili da će pobijediti i na ovim izborima, jer su sigurni da ih ne mogu dobiti oni “čija se politika zasniva na izdaji svoje države, na ignorisanju sistema i nepriznavanju odluka kada im one ne odgovaraju, bez obzira na to što dolaze od nezavisnih regulatora”.
“Poraz DF-a je neminovan naročito kada se zna da njihove politike koncipiraju i trasiraju politički aroganti i samozvani narodni tribuni poput Kneževića. Nasuprot destruktivnoj, rušilačkoj i ucjenjivačkoj politici DF-a, koja je jasno vidljiva i u njihovim predizbornim spotovima, pobjedu DPS-a garantuje naš izborni program i vizionarski pristup za dalji demokratski i ekonomski napredak Crne Gore”, istakli su iz Demokratske partije socijalista.