Nakon što na prošlom tenderu koji je trajao do 4. novembra nije bilo zainteresovanih, stečajna uprava Montavar Metalca ponovo je raspisala oglas za prodaju imovine tog preduzeća, javnim prikupljanjem ponuda. Na ovom tenderu, predviđena cijena iznosi 6,49 miliona eura, što je 35 odsto niže u odnosu na prethodnu cijenu i na prodaji su nepokretnosti po ukupno procijenjenoj vrijednosti od 3,79 miliona i pokretnosti po cijeni od 2,61 miliona eura.

Svi zainteresovani mogu dostaviti svoje ponude do 25. novembra do 14 sati na adresu Privrednog suda a imovina će biti prodata onome ko ponudi najveću kupoprodajnu cijenu, koja ne može biti manja od date vrijednosti imovine, odnosno 6,39 miliona eura.

Odluku o izboru najpovoljnije ponude donijeće stečajni upravnik u roku od sedam dana od javnog otvaranja ponuda a zatim će i zaključiti ugovor o kupoprodaji najkasnije u roku od deset dana od donošenja odluke.

Privredni sud uveo je početkom godine stečaj u Montavar Metalac.
Metalac je 2004. godine prodat mariborskoj firmi Metalna Nova, u vlasništvu Gorana Mladenovića, za 450 hiljada EUR. Naziv preduzeća tada je promijenjen u Montavar Metalac.
Preduzeće je u tom periodu zapošljavalo 120 radnika, kojima su redovno isplaćivane zarade od oko 400 EUR u prosjeku, a proizvodi te firme su se izvozili na tri kontinenta.
Mladenović je 2012. prodao matičnu firmu i pod okriljem Metalca formirao novu kompaniju Metalna Montavar inženjering. Iako je Vlada vlasniku Metalca garantovala za kredit od 1,5 miliona EUR, on nije isplatio dug radnicima.
Nakon što je Erste banka tražila naplatu garancije, većinski udio u Metalcu pripao je Investiciono- razvojnom fondu. Radnici su u nekoliko navrata protestovali i štrajkovali glađu zbog duga iz radnog odnosa koji im nije plaćen.