Crveni krst Crne Gore u srijedu počinje sa raspodjelom humanitarne pomoći za 1.900 socijalno najugroženijih porodica u Crnoj Gori, prenosi RTCG.

Distribucija će se obavljati u narednih deset dana putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, koje su i pripemile spiskove najugroženijih sugrađana.

„Paketi sa hranom sadrže osnovne životne namirnice: brašno (25 kg), tjestenina (5 kg), pasulj (5kg) i ulje (1l), dok su higijenski paketi sljedeće sadržine: deterdžent za pranje veša, tečnost sa pranje suđa i šampon“, navodi se u saopštenju.

Sredstva za ovu donaciju obezbijedila je porodica Glendžo. Ovo nije prva humanitarna inicijativa ove porodice, već su oni i u prethodnom periodu u više navrata pomagali ugroženim stanovnicima Crne Gore.

„Crveni krst Crne Gore je veoma zahvalan na vrijednoj donaciji, koja će pomoći velikom broju porodica u Crnoj Gori i olakšati im svakodnevni život. Nadamo se da će primjerom porodice Glendžo biti vođeni i drugi pojedinci, ali i privredni subjekti, jer moramo biti svjesni činjenice da u Crnoj Gori postoji veliki broj pojedinaca i porodica koji žive u veoma teškim uslovima i da zajedničkim djelovanjem možemo kvalitetnije odgovoriti na njihove humanitarne potrebe“, navodi se u saopštenju Crvenog Krsta.