Crnogorska policija oduzela je 220 grama heroina i uhapsila tri osobe u Podgorici i Nikšiću koje se sumnjiče za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da su policijski službenici – Odsjeka za borbu protiv droge akciju sproveli radi suzbijanja ulične prodaje opojnih droga.

Precizira se da je u Podgorici, po operativnoj informaciji, kontrolisana M.D. iz Bijelog Polja, kod koje je u torbici pronađeno oko 200 grama heroina za koji se sumnja da je bio namijenjen prodaji na području Glavnog grada.

„Sumnja se da je ona ovu drogu u prethodnom periodu nabavljala, prepakivala i dalje stavljala u promet“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da su policijski službenici u Podgorici kontrolisali B.Đ. iz tog grada, kod kojeg je u džepu jakne pronađeno 48 pvc pakovanja sa oko deset grama heroina.

„Sumnja se da je B.Đ. u prethodnom periodu nabavljao heroin u količinama od deset grama i više, a potom ga miješao sa smješom za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na težini, prepakivao ga i stavljao u promet. Sumnja se i da je pronađeni heroin bio namijenjen prodaji na ovaj način“, kaže se u saopštenju.

U Nikšiću je, kako si rekli iz UP, kod Z.Š. iz tog grada pronađena kutija sa oko 11 grama heroina, za koji se sumnja da je bio namijenjen stavljanju u promet.

“Sva tri lica su lišena slobode i uz krivične prijave privedena nadležnim tužiocima, zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, kazali su iz UP.

Oduzete opojne droge upućene su Forenzičkom centru radi vještačenja.