Policija je rano jutros uz asistenciju komunalne policije ukonila binu i šatore sa bulevara Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta i prekinula dvadesetodnevni protest Demokratskog fronta (DF). Uhapšeni su poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović i 11 demonstranata, a poslanik Milan Knežević završio je u Urgentnom centru nakon što je isprskan sprejem u lice. Iz portala IN4S kažu da je urednik tog medija, Gojko Raičević pretučen na putu do stanice policije i da se trenutno nalazi u Urgentnom centru.

Izvor: CDM.me

“Bačen je i suzavac. Ima dosta privedenih i povrijeđenih. Poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović su privedeni, a predsjednik DNP MIlan Knežević je završio u Urgentnom centru. Tokom okršaja, jedan pripadnik vatrogasne je upotrijebio silu i udario profesora Branka Radulovića. Elevator je poslat da sruši binu”, piše na fejsbuk stranici Sloboda traži ljude.

policijap_1

Izvor: CDM.me

Policija je, nakon intervencije, blokirala dio Njegoševe i Ulice Slobode, a saobraćaj na dijelu bulevara ispred parlamenta, gdje je održavan protest, je otvoren nakon tri sedmice. Nešto poslije 10 h, saobraćaj bulevarom je potpuno normalizovan.

Kako prenose Vijesti, poslanik Nove srpske demokratije (NOVA ) i funkcioner Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović pušteni su iz policije.