Site icon Mladi Nikšića

Policija: Manji incidenti tokom izbora u Nikšiću

policija

Na biralištima u Nikšiću su u toku izbornog dana, 14. marta, evidentirani manji incidenti, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Kako se ističe, nikšićka policija i drugih organizacionih jedinica Uprave policije su preduzimali mjere radi nesmetanog i bezbjednog odvijanja lokalnih izbora u Nikšiću, sa ciljem održavanja stabilnog javnog reda i mira i sprječavanja krivičnih djela i zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.
“O evidentiranim manjim incidentima je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, po čijem nalogu se prikupljaju obavještenja u cilju eventualne kvalifikacije djela”, naglašavaju.
Dodaju da je u blizini biračkog mjesta u mjestu Morakovo, nepoznata osoba lakše povrijedila P.M. (53) iz Nikšića, udarajući ga pištoljem.
“Pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić su identifikovali izvršioca ovog djela i utvrdili da se radi o S.K. (23), te o događaju upoznali nadležno tužilšatvo koji će djelo kvalifikovati nakon dodatno prikupljenih obavještenja”, ističu.
Nakon zatvaranja birališta, na Trgu Šaka Petrovića došlo je do okupljanja oko 200 građana ispred štaba koalicije „Ne damo Nikšić“, te je oko 21 sat i 30 minuta nepoznata osoba, koja je učestvovala u tom javnom okupljanju, prišla policajcu, skinula mu zaštitnu masku, i vrijeđala ga.
“Ta ista osoba je zatim bacila predmet u pravcu Jelene Jovanović novinarke Daily Pressa – Nezavisni dnevnik Vijesti, koja je izvještavala sa lica mjesta, nanoseći joj povrede u predjelu glave. Nikšićka policija je identifikovala izvršioca tog djela i utvrdila da se radi o M.J. (40) iz Nikšića, od kog si prikupljena obavještenja. O navedenom događaju upoznat nadležni tužilac koji se izjasnio da će djelo kvalifikovati nakon dodatno prikupljenih obavještenja”, navode u Upravi policije.
U toku izbornog dana registrovano je i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti koje su izvršili K.B. (36), B.R. (53), L.M. (53), N.M. (42), M.V. (37) i M.V. (31).
“Oni su zatečeni u jednom ugostiljskom objektu čiji je rad zabranjen shodno mjerama Ministarstva zdravlja”, kažu u policiji.
Nakon zatvaranja birališta na Trgu Šaka Petrovića, kada se oko 200 građana okupilo ispred štaba koalicije „Ne damo Nikšić“, organizovana je i vožnja auto – kolone sa oko 450 vozila, koja se završila oko ponoći.
“Prilikom regulisanja saobraćaja ove kolone vozila dva policajca su lakše povrijeđena uslijed sudara sa drugim vozilom”, napominju u Upravi policije.
Ističu i da je tokom prethodnih dana, imajući u vidu predizbornu kampanju u Nikšiću, kao i na sam dan održavanja izbora, registrovan povećan broj prijava građana koje su se odnosile na prijetnje, klevete i uvrede upućene putem objava na društvenim mrežama, po kojima je postupala Uprava policije.
Saobraćajna policija je na dan izbora pojačano kontrolisala ulaske u Nikšić, shodno važećim naredbama Ministarstva zdravlja, dok su u značajnoj mjeri bili opterećeni i vršenjem elektronskih provjera za građane koji su upisani u birački spisak opštine Nikšić, a boravili su u drugim mjestima.
“Nikšićka policija je video dokumentovala sva okupljanja građana na teritoriji grada i ispred izbornih štabova političkih partija, kao i organizovanje auto vožnje, te će preduzimati mjere i radnje u cilju identifikacije lica, a potom i njihovo procesuiranje u saradnji sa nadležnim tužilaštvom. Posebno napominjemo da će policijski službenici prekršajno procesuirati učesnike auto kolone za koje se utvrdi da su počinili prekršaje iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja”, poručuju iz Uprave policije.
Exit mobile version