Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Vladimira Ulame (24) i Darka Mijovića (26) koji se terete za teško ubistvo Nemanje Medina, kao i protiv Bogdana Milića zbog krivičnog djela – pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog, piše Analitika.

Kako je saopšteno iz Višeg državnog tužilaštva, protiv Milića i Ulame optužnica je podignuta i zbog krivičnog djela – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ulama i Mijović, da podsjetimo, donedavno su se teretili za otmicu Medina, dok je Milić bio označen kao pomagač u otmici, a onda je Tužilaštvo prekvalifikovalo krivično djelo i tereti ih za teško ubistvo na podmukao način.

Tužilaštvo je i protiv Milića prekvalifikovalo krivično djelo, pa ga sada tereti za pomoć učiniocima nakon ubistva Medina. Pod istragom su i Zoran Muhadinović i Marko Vujačić, ali Tužilaštvo, za sada, protiv njih nije prekvalifikovalo krivično djelo pa se i dalje terete za pomoć učiniocima nakon izvršenog krivičnog djela.

Policija i vojska od osmog jula gotovo svakodnevno pretraživali su Skadarsko jezero i teren u reonu Crmnice – Virpazara – Rijeke Crnojevića, ali tijelo Medina do danas nije pronađeno. Samo nekoliko dana nakon što je prijavljen njegov nestanak, Mijović se našao pod lupom policije zbog sumnje da je umiješan u ovaj slučaj. Pažnju na sebe tada je skrenuo i Ulama, Medinov prijatelj, koji je iznenada nestao nakon što je policija sa njim obavila informativni razgovor.

Proširenom istragom Ulama i Mijović se terete da su osmog jula prošle godine na podmukao način i sa umišljajem ubili Medina. U naredbi za proširenje istrage Bogdan Milić se tereti da je pomogao Ulami kao učiniocu krivičnog djela za koje je propisana kazna od 40 godina zatvora.