Najveći festival rok muzike u Crnoj Gori, Lake fest, počinje danas. Nakon godinu pauze zbog pandemije koronavirusa Lake Fest imaće svoje jubilarno, 10. izdanje, od petog do sedmog avgusta. Za sve one koji ne budu u mogućnosti da dođu iva tri dana festivala uživo će prenositi Televizija Nikšić.

Posjetioci festivala moći će ući u festivalski prostor sa potvrdom o vakcinaciji (prvom dozom ili revakcinisani), uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata, dokaz da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa, kao i negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati, saopštili su organizatori.
Slogan ovogodišnjeg Lake festa je, kako su istakli organizatori, “Ponovo zajedno s muzikom”, a pored epiteta najvećeg rock festivala, odavno je dobio i epitet zelenog festivala.
I ove godine, osmi put, biće realizovana ekološka kampanja Rock & Recycle. Kampanja koju realizuje Pivara „Trebjesa“ ima za cilj da pozove posjetioce da vode računa o tome gdje bacaju otpad tokom festivala, kako bi festivalski prostor ostao čist.