Zvanično su počeli radovi na rekonstrukciji dionice puta Jasenovo polje – Vidrovan na magistralnom putu Nikšić – Plužine. Početku radova prisustvovali su ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

Vrijednost ugovorenih radova je 4,5 miliona eura, a rekonstrukcija puta biće završena do novembra 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva.

„Rekonstrukcijom ove dionice puta značajno će se unaprijediti veza sa Plužinama i Šavnikom, odnosno Žabljakom, kao i sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom. S obzirom na značaj ovog međunarodnog puta, pored radova koji se trenutno izvode, u narednom periodu na putnom pravcu Nikšić-Šćepan Polje planirana je izgradnja novog mosta preko rijeke Tare kao i novog dijela puta od ‘Paklica’ do novog mosta u dužini od oko 2,5 kilometra“, rekao je Radulović.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović je kazao da je ova dionica puta kategorisana kao važan putni pravac.

“Nadležne institucije će uložiti napore da se rokovi koji su zadati, a u direktonoj su vezi sa realizacijom ovog projekta, ispoštuju u cjelosti’’, rekao je Vuksanović u toku današnje radne posjete.

Radulović je kazao da rekonstrukcija obuhvata izgradnju potpornih konstrukcija, rekonstrukciju dvije raskrsnice, novi asfalt, ugradnju nove saobraćajne signalizacije i sistema pasivne bezbjednosti saobraćaja uz širenje postojećeg puta u ukupnoj dužini od 5,5 kilometara.

On je poručio da Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, u saradnji sa Upravom za saobraćaj, planira rekonstrukciju drugih dionica od Nikšića do granice sa Bosnom i Hercegovinom, od Nikšića prema Danilovgradu, te završetak puta Čevo – Nikšić, što će, uz završetak radova na dionici Nikšić – Kuside, omogućiti bolju povezanost Nikšića sa drugim dijelovima države i sa državama regiona.