Crnogorska policija počela je da saslušava građane za koje se sumnja da su učestvovali u neredima na protestima u Podgorici 24. oktobra ispred Skupštine.

Bokser iz Budve Nikola Sjekloća, koji, prema evidencijama iz policije, važi za pripadnika barsko-budvanskog klana, saslušan je u budvanskoj policiji zbog sumnje da je učestvovao u neredima,a on je dao izjavu dao u svojstvu građanina, prenose Dnevne novine.

Ovih dana će biti saslušano još 20-ak građana.

Policija koristi i saznanja sa društvenih mreža, odnosno najave i tekstove nakon protesta koji govore o onima koji su napadali policiju i pokušavali silom da uđu u Skupštinu.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici saslušano je osam pripadnika Specijalne antiterorističke jedinica (SAJ) zbog prebijanja Miodraga Martinovića i dešavanja tokom protesta 24. oktobra. Među saslušanima su, kako Dan prenosi, zamjenik komandanta SAJ-a Mirko Banović, kao i komandir Marko Kalezić. Ispitani pripadnici SAJ-a nijesu ponudili nove detalje o prebijanju Martinovića.

Saslušanja su počela nakon što je komandant SAJ-a Radosav Lješković tužilaštvu dostavio spisak svih 55 pripadnika te jedinice.