Site icon Mladi Nikšića

Počela sanacija mosta u Krtovači

Mladi Nikšića

Počela sanacija mosta u Krtovači

Sanacija mosta u mjestu Krstovače na saobraćajnici Nikšić-Župa Nikšićka, nakon dužeg najavljivanja i odlaganja počela je danas.

Prema riječima predsjednika Mjesne zajednice Župa Dragoljuba Radulovića na početak sanacije došlo do obrušavanja materijala ispod asfaltnog zastora što je potvrdilo opasnost sa kojim su se svakodnevno suočavali učesnici u saobraćaju na ovoj dionici.

“Ovim je samo potvrđena opravdanost nezadovoljstva mještana Župe Nikšićke zbog stanja glavne saobraćajnice koja im je jedina veza sa Nikšićem. Zato ćemo u naredom periodu insistirati na ubrzanju sanacije drugih kritičnih mjesta, posebno potencijalnih klizišta, u reonu Liverovićkog jezera”, naglasio je Radulović.

On je dodao da su sa predstavnicima Opštine usaglasili izradu projekta za glavnu saobraćajnicu koja će biti završena do kraja septembra 2018.

“Početkom ove nedjelje ćemo precizirati šta treba odmah sanirati na kritičnim mjestima, na dionici Rubeža-Krstovače. Naredne nedjelje počeće se i sa asfaltiranjem ulica po župskim selima u dužini od oko tri kilometra, a ista dinamika planirana je i tokom naredne tri godine”, kazao je Radulović, ističući da će realizacijom ovog projekta biti značajno poboljšana putna infrastruktura u župskim selima.

On je istakao da će MZ Župa obratiti i firmama koja svoje poslovanje oslanjaju na ovu MZ sa zahtjevom da se i one, iz domena svojih mogućnosti, uključe u saniranje ovog problema u mjesnoj zajednici, a to se, kako kaže, prevashodno odnosi na firmu Uniprom metali.

Exit mobile version