rekonstrukcija stare škole u Župi

Radovi na rekonstrukciji objekta stare škole u kojem se skoro pola vijeka znanje sticale generacije Župljana otpočeli su danas. Sredstva od najmanje 100.000 eura obezbijedila je firma Uniprom metali.

Objekat je bio u veoma zapuštenom stanju, posebno od osamdesetih godina prošlog vijeka kada je većina objekta devastirana usled izbijanja požara.

Kako je kazao Predsjednik Mjesne zajednice Župa Dragoljub Radulović ideja je da se rekonstrukcijom ovog objekta obezbijedi prostor koji će biti u interesu svih mještana Župe.

,,Objekat će imati dvije sale za sastanke, izložbeni prostor, biblioteku, tako da će praktično biti kulturni centar našeg mjesta. Rekonstrukcijom ovog objekta željeli smo na simboličan način da se zahvalimo svim prosvjetnim radnicima koji su u ovom objektu prenosili znanje na generacije Župljana, a isto tako da još jednom potvrdimo da je zajedništvo jedini model koji može donijeti benefite svakom mjestu. Za svaku pohvalu je društveno odgovoran odnos firme Uniprom metali koja je bezuslovno prihvatila da svojim sredstvima rekonstruiše ovaj objekat’’, kazao je Radulović.

Rekonstrukcija stare škole se obavlja po projektu koji je uradio projektni biro Opštine Nikšić.

 

Izvor: zupa.today