mladi nk

Na dvije proizvodne linije Novog duvanskog kombinata (NDKP) počela je proizvodnja, saopštio je Pobjedi predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.
“Na prvoj liniji je proizvedeno 175.000 šteka king sajz cigareta, koje su namijenjene za izvoz, dok je na drugoj liniji proizvedeno 17.500 šteka. Očekujem da će do kraja oktobra sve linije biti u funkciji”, kazao je Vujović.
Prema njegovim riječima, prva linija je puštena u rad prije oko 30, a druga prije oko 20 dana.
“Serviseri isporučioca opreme treba da stignu oko 10. oktobra da bi pustili i treću liniju u rad. Očekujem da će do polovine oktobra treća linija biti u probnom radu, da bi krajem oktobra bila u punoj funkciji”, rekao je Vujović.
Predstavnici NDKP-a su ranije saopštili da očekuju da će se na proizvodnim linijama godišnje proizvoditi između 12,5 miliona do 15 miliona šteka cigareta, vrijednih oko 24 miliona eura.
On je podsjetio da je investitor kompanija BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zaposlila 55 radnika, što je bila i njihova ugovorna obaveza.
“Ovi radnici primaju platu i zaposleni su na neodređeno. Ne očekujem da u ovoj godini dođe do povećanja broja radnika pošto još uvijek sve linije nijesu u funkciji”, naglasio je Vujović.