Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšića doc. dr Kosta Goranović, doc. dr Jovica Petković . kao i mr Marko Joksimović i mr Ivan Jovančević, danas su u Dijagnostičkom centru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje organizovali i sproveli testiranje specifičnih sposobnosti i karakteristika mladih golmana svih uzrasnih kategorija Omladinske škole fudbalskog kluba Sutjeska.
Prisutan je bio i trener golmana u Omladinskoj školi FK Sutjeska Dragoslav Albijanić.
Korisćenjem savremenog tehnološkog uređaja Opto Jump, koja sa visokom preciznošću analizira i mjeri različite sposobnosti vertikalne skočnosti, mladi golmani naše ekipe (rođeni između 2004. i 2011. godine) odradili su mjerenje parametara koji su veoma bitni u agilnosti golmana u fudbalu, te predstavljaju idealan osnov za sprovođenje daljeg treninga i vježbi za unapređenje performansi.
Naši mladi golmani su prošli i kroz morfološku dijagnostiku, a dugogodišnji kondicioni trener Plavih i profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, doc.dr Kosta Goranović rekao je da se planiraju i nova testiranja nakon određenog perioda trenažnog procesa, te je dodao da ovakav vid praćenja napretka može predstavljati početak ozbiljne i uspješne između FK Sutjeska i jedine sportske akademske ustanove u našoj zemlji.
Koordinator Omladinske škole FK Sutjeska Boris Miličković rekao je da je dijagnostika jedna od fundamentalnih segmenata praćenja napretka i razvoja mladih fudbalera, odnosno njihovih motoričkih i morfoloških karakteristika, i napomenuo je da će se FK Sutjeska potruditi da saradnja sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje nastavi i podigne na još veći nivo i na obostrano zadovoljstvo.

Izvor: FK Sutjeska Nikšić