Site icon Mladi Nikšića

Plesni savez: “Bu2Dance Festival” nelegitiman

Nakon događaja koji je upriličen u hotelu Splendid u periodu između 15. i 17. oktobra po nazivom “WADF Stage Dance World Championship Bu2DanceFestival”, dužni smo kao Plesni Savez Crne Gore (PSCG) iznijeti javnosti stav o neligitimnosti održavanja istog. Ovo takmičenje je upriličeno u organizaciji kluba koji nije član PSCG.

 

Kako su naveli, pozivajući se na Zakon o sportu, održavanje svjetskog prvenstva, kako su ga organizatori nazvali, moguće je isključivo pod okriljem nacionalnog saveza i odobrenjem Vlade Crne Gore. Napominju da je PSCG jedini registrovani plesni savez u crnoj Gori.

 

“S’toga, imamo slučaj obmane šire javnosti i učesnika samog takmičenja, klubova i djece koja na “svjetskom prvenstvu“ nisu ostvarila ni jedan poen, što nije slučaj na legitimnim prvenstvima. Dovođenje djece u zabludu da su svjetski šampioni, predstavlja ozbiljan izazov za nadležne organe, ali isto tako i jasan socijalni izazov u daljem razvoju najmlađih. Povodom ovog događaja obavijestili smo Inspekciju za sport, Upravu za mlade i Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, a sve u cilju da zaštitimo licencirane sportske klubove i licencirane takmičare PSCG”, naveli su iz Plesnog saveza CG.

 

Predsjedavajući PSCG, Vuk Vukašinović, istiakao je da bavljenje ovom temom na dalje prepušta nadležnim organima. On je pozvao sve zainteresovane klubove koji žele da se bave sportskim plesom, da pristupe PSCG i sve zainteresovane pojedince da se pridruže legalno registrovanim klubovima.

 

“Rezultati najboljih svakako će biti prepoznati od strane PSCG, sa jasno definisanim pravilima i uslovima ka postizanju uspjeha”, kazao je Vukašinović.

Exit mobile version