Pionirska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je juče, od vršnjaka iz Austrije, rezultatom 3:0, u prijateljskom meču koji je odgiran u Kotoru.

Naša najmlađa selekcija imala je svoje šanse, ali na današnjem meču nije uspjela da pronađe put do mreže protivnika.

Poveli su Austrijanci u 25. minutu preko Vienertiša, koji je iskoristio neodlučnu intervenciju naše odbrane nakon ubacivanja sa desne strane i udarcem sa petnestak metara plasirao loptu u donji desni ugao našeg gola.

Naši pioniri pokušali du sa dođu do izjenačenja u 34. minutu, kada je Šofranac utrčao na centaršut Drinčića i poslao loptu pored stative protivničkog gola.

Nešto kasnije, isti igrač za gostujući sastav (Vienertiš) iskoristio je sličnu situaciju u 38. minutu, i nakon ubacivanja sa lijeve strane i dobrog prijema podogio mrežu crnogoraca sa desetak metara.

Na samom startu drugog dijela naša posljednja linija napravila je novu grešku nakon kojeg je dosuđena najstrožija kazna koju je u pogodak za konačnih 3:0 pretovrio Abubakar.

Izabranici Obrena Sarića pokušali su do kraja susreta da smanje prednost preko Dinoše, koji je nakon dobrog prodora po desnoj strani uputio udarac i natjerao protivničkog golmana da krajnjim naporom spasava mrežu.

Isti rivali odigraće danas revanš meč, na glavnom terenu Trening kampa FSCG.