Site icon Mladi Nikšića

Petrović Njegoš: Sport je univerzalan jezik među ljudima

 

Pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta u Nikšiću je obilježen Olimpijski dan. Tehnički organizator događaja u Gradskom parku je bio Biciklištički klub Perun. 

Olimpijski dan je okupio dosta omladine, sportista i sportskih klubova iz našeg grada.

„Poštovani sportisti, prijatelji i ljubitelji sporta izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim ispred tehničkog organizatora ovog događaja koji za cilj ima da obilježi Olimpijski dan i pokaže da je sport univerzalan jezik među ljudima“, kazala je Ana Petrović Njegoš, direktorica Biciklističkog kluba Perun.

Olimpijski dan ustanovljen je 1948. godine. Ovaj datum obilježava se u spomen na rođenje modernih Olimpijskih igara – 23. jun 1894. godine, na prijedlog francuskog barona Pjera de Kubertena, kada je u Parizu osnovan Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

 

„Svjedoci smo da je pandemija korona virusa uticala na sport, ostali smo uskraćeni za mnoga takmičenja, ali naša borba se nastavlja sa nadom da nailazi period kada će se takmičanja i treninzi održavati u kontinuitetu. Mi sportski poslenici težimo promovisati sportske vrijednosti i uvijek pronalazimo način da mladima sport predstavimo kao jednu od važnih dimenzija koja ispunjava ljude i ima veliki uticaj pri promovisanju zdravog načina života“, ističe Petrović Njegoš.

I dodaje da Nikšić je grad sporta i da je iznjedrio mnogo sportista koji su već nastupali na Olimijskim igrama.

„Nadam se da su među vama i oni koji će u budućnosti afirmisati ne samo naš grad, nego i Crnu Goru. Ovo je manifestacija koja na pravi način mladim sportistima prenosi univerzalna olimpijska načela IZVRSNOST, PRIJATELJSTVO I POŠTOVANJE“, kazala je ona.

Olimpijskom danu su prisustvovali osvajači srebrne medalje sa Evropskog prvenstva održanog u Poreču karatisti Nikola Malović i Predrag Smolović, a Malović je svečano otvorio Olimpijski dan.

“Divno je vidjeti da se svi bavite sportom i vidjeti vas u ovolikom broju. Peđa i ja smo iz malog Nikšića osvojili tu evropsku medalju i to vam je znak da svi možete da uzmete medalju koju god želite, da postavite cilj u sportu kojim se bavite, da znate zašto se bavite sportom i da želite da ostvarite taj cilj viđe nego šro dišete. Imate potencijala, uslova, trenirajte i bavite se sportom, a sport je zdravlje“, kazao je Malović.

Ordinacija Balans je svim zainteresovanim učesnicima mjerila šećer u krvi, krvni pritisak i dijelila savjete o zdravoj ishrani.

Klubovi koji su uzeli učešće: JPU Dagan Kovačević, vrtić Kosovka djevoka, FK Sutjeska, DžK Akademik, Košarkški klub Sutjeska, Atletski klub Nikšić, KK Anagastum, ŽOK Sutjeska, Karate Klub Onogošt, RK Levalea 2010, RK Trebjesa, City Fitnes, PSD Javorak, Streljački klub Čelik, Bokserski klub NK, PVK Nikšić, DSR Veterani NK, SKI klub Pahuljice, NVO Snaga mladih, Omladinski klub Nikšić.

Događaj se realizovao pod pokroviteljstvom COK-a, a u tehničkoj organizaciji Biciklstičkog kluba Perun.

 

Exit mobile version