Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela teške krađe, krađe i prevare, prenosi Analitika.

Prema nezvaničnim saznanjima uhapšeni su Delija Kelmendi (19), Safet Hajruši (40), Fatmir Talamišaj (25), Žarko Janjušević (41) i Sanija Beriša (23).

”Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su po prethodnom dogovoru zajedničkom radnjom u toku noći 30. na 31. januar 2016. godine, D.K. S.H. i F.T. u ulici Njegoševoj preduzeli radnju izvršenja na način što su podesnim sredstvom polomili staklo na vratima firme ”Frigo Sistem”, i iz iste otuđili veću količinu elektro kablova i bakarnih cijevi nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

U toku kriminalističke obrade obezbijeđeni su dokazi koji upučuju na osnove sumnje da su imenovani u saizvršilaštvu izvršili krivično djelo teška krađa.

Osumnjičeni D.K. i S.H. su uz krivičnu prijavu sprovedeni na dalju nadležnost ODT u Nikšiću, koji je nakon saslušanja imenovanih jednom od osumnjičenih S.H. odredio zadržavanje u trajanju od 72 časa do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću”, saopšteno je iz UP.

Kako nam je rečeno preduzimajući operativne mjere i radnje OPS CB Nikšić su na otpadu sekundarnih sirovina ”Alga” u Nikšiću na kojem su imenovani prodali ukradenu robu, pronašli otkupni blok na ime F.T. koji je učestvovao u izvršenju ovog krivičnog djela i protiv isto je podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Kako se dodaje, ukupna vrijednost otuđenih predmeta iznosi 2200 eura.’

‘Daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni Ž.J. 1. i 2. januara tekuće godine iz zaključanog objekta Spartakus koji je njegovo vlasništvo, a izdat u zakup licu G.K. iz Nikšića otuđio lap-top marke ”HP” kao i da je u noći 17. na 18. januar tekuće godine izvršio provalu istog objekta na način što je podesnim sredstvom otvorio vrata na istom. Nakon toga je iz unutrašnjosti otuđio dva TV aparata marke ”Tesla”, lap-top marke ”Toshiba”, kao i novac u iznosu od 200 eura. OPS CB Nikšić su kod Ž.J. pronašli otuđene uređaje i iste oduzeli i vratili vlasniku. U vezi ovog je obaviješten ODT u Nikšiču koji je nakon saslušanja imenovanog naložio da se protiv istog u redovnom postupku podnese krivična prijava zbog osnovne sumnje da je izvršio dva krivična djela iz člana 240 KZ teška krađa”, rečeno je iz UP.