Na 63. Atletskoj uličnoj trci ,,19.Decembar”- Trofej Podgorice 2021. godine Slađana Perunović odbranila je titulu kod seniorki na 3000 m, a to je njen 16-ti trijumf na ovoj trci.

“I ujedno poslednja trka za ovu godinu, koja i nije baš bila uspješna. Godina je fino počela, a fino se i završila, hvala Bogu! Početak godine je dobro krenuo, forma se tempirala, želje i san su bile Olimpiske igre u Tokiju, što bi bilo moje treće učešće na OI”, kazala je Perunović.

I ako je pandemija Covid- 19 sve poremetila, Slađana je uspjela da održi formu i tempira je za glavni cilj. Prva trka je bila uvod i otvaranje sezone, osvojeno prvo mjesto na Prvenstu Crne Gore u krosu. Ali onda je uslijedila najteža ,,trka”, borba sa zdravljem.

“Pauza od skoro 8 mjeseci je za mene bila poražavajuća, ali uz jaku volju, želju, vjeru, uspjela sam da se izborim, uz pomoć ljudi koji su brzo reagovali, kojima se ovim putem još jenom zahvaljujem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, Ministarstvu mladih i sport, Crnogorskom Olimpiskom komitetu, Atletskom savezu CG, Institutu Dr Simo Mislošević na čelu sa doktoricom Vjeroslavom Savić i mnogim drugima koji su bili uz mene u najtežim trenucima. Zahvaljujući njima uspjela sam da se oporavim polako udjem u trenažni proces, a onda već u novembru mjesecu istrčim prvi polumaraton, zatim posle dvadesetak dana drugi, a onda i završni za ovu godinu u decembru. Baš onako kako je planirano, korak po korak, prema vrhu! Odradila sam petnaestodnevne pripreme u Ulcinju, sa ekipom iz Srbije pod rukovodstvom trenera Rifata Zilkića, koji mi je pomogao da se što prije oporavim. Danas dolazak na trku iz punog treninga i odbrana titule. I ako je godina bila teška, nadam se da će ostati iza mene, samo da ću se sjećati onog finog. U Novu godinu ulazim s novim željama i ciljevima, koje se nadam da ću uz pomoć Božiju ostvariti. Zato poruka svima, koliko god da je teško nikada ne osustajte od svojih ciljeva”, zaključila je Perunović.

Izvor : RTVNK