Mladi Nikšića

Autorsko veče kompozitora iz Nikšića Aleksandra Perunovića biće održano u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2017” u nedjelju, 17. decembra u Veliko sali Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”, u 20 sati.

Program koncerta će obuhvatiti djela kamerne muzike, prenosi Antena M.
Djela će izvoditi: Ana i Ida Muratagić – preparirani klavir, Stefan Peričić – flauta, Bojan Ćumurović – klarinet, Tijana Ilić – harmonika, Nikola Vučković – klavir, Bojan Martinović – klavir, Vujadin Krivokapić – violina, Dušica Kordić – violina i Maja Antić Kalezić – violončelo.
Aleksandar Perunović je diplomirao i magistrirao na odsjeku za Komoziciju na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Žarka Mirkovića, a doktorirao na istom odsjeku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Hofmana.
Pohađao je više međunarodnih kurseva kompozicije pod mentorstvom nekih od najznačajnijih austrijskih i njemačkih kompozitora (Kurt Švertsik, Detlev Miler-Zimens, Georg Fridrih Has, Rajnhard Febel itd.).
Pored komponovanja, bavi se i muzičkom teorijom i analizom, a radove iz ove oblasti je izlagao, pored ostalog, i na međunarodnom skupu Muzička teorija i analiza u Beogradu.
Radi kao docent na predmetima Muzički oblici i Harmonija na Muzičkoj akademiji na Cetinju, a član je i Odbora za muzičke umjetnosti u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti.
Organizatori koncerta su Muzička akademija sa Cetinja i Sekretarijat za kulturu i sport.
Ulaz je besplatan.