mladi niksica

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović predao je danas ključeve penzionerima koji su dobili stan u novosagrađenoj zgradi, koja se nalazi kod Insituta za crnu metalurgiju, prenose Vijesti.

Zgrada koja ja namjenjena pezionerima broji 75 stambenih jedinica, a cijena metra kvadratnog u ovom objektuiznosi 310 eura.

“Za manje od godinu završili smo zgradu. Počeli smo prije nedelju dana drugu zgradu za penzionere i nju ćemo završiti za godinu. To je nešto čime se ponosim za sve projekte koje smo uradili za zadnje četiri godine. Sve što smo obećali uradili smo u roku“, saopštio je Grbović.

On se ovom prilikom zahvalio izvođaču radova, firmi “LD gradnja”, na brzom i efikasnom obavljanju posla.

Direktor Fonda PIO Dušan Perović istakao je da nakon završetka zgrade čija gradnja je počela prošle sedmice, u opštini Nikšić praktično neće biti penzionera koji nijesu riješili stambeno pitanje.

Perović je kazao da je za zadnje četiri godine sagrađeno blizu 600 stanova za penzionere i najavio da će Opština nastaviti sa ovakvim projektima i u narednom periodu,

Predsjednik nikšićkog Udruženja penzionera Ivan Krsmanović kazao je da je izgradnja zgrade od velikog značaja za penzionere koji su konačno riješili važno životno pitanje, prenose Vijesti.

Bivša ministarka rada i socijalnog stanja Zorica Kovačević izrazila je zadovoljstvo što je izgradnja počela za vrijeme njenog mandata, a posebno je ponosna na činjenicu što su ljudi koji su gradili ovu zemlju, konačno dobili krov nad glavom.

Ključeve je danas dobilo 45 penzionera koji su već platili svoje stanove, dok će ostali svoje obaveze izmiriti do 25. marta, kako je ugovorom predviđeno, kada će im biti i uručeni ključevi.

Izgradnja stambenog objekta koštala je 1.8 miliona eura, a finansirana je udruženim snagama Ministarstva rada i socijalnog staranja, Opštine Nikšić i lokalne Nevladine organizacije “Udruženje penzionera”